Advertisement

Jurassic World: Dominion Dominates Fandom Wikis - The Loop

01:25


Primrose Everdeen, ook bekend als Prim, is Katniss Everdeen's jongere zus. Zowel in uiterlijk als in karakter verschillen de twee zussen enorm. Ze heeft blond haar en een aardige persoonlijkheid. Net zoals haar moeder heeft ze een talent voor genezing, in tegenstelling tot Katniss die goed kan jagen. Ze heeft ook een geit Lady en een kat, Boterbloem. Ze is vernoemd naar een sleutelbloem, in het Engels primrose.

Afkomst

Prim woont met haar moeder en zus Katniss in de Laag, het armste deel van District 12. Ze had haar vader verloren tijdens een mijnontploffing. Haar moeder raakte toen in een diepe depressie en daardoor was Katniss op elfjarige leeftijd diegene die voor het gezin zorgde.

Uiteindelijk raakte haar moeder stilaan uit haar depressie en kan ze nu weer aan de slag als verpleegster en apotheker. Prim helpt haar daar vaak mee.

In de boeken

De Hongerspelen

Het enige moment dat er in het boek over haar verteld wordt, is wanneer Prim's naam wordt getrokken, door Effie Prul, de begeleidster. Katniss biedt zich meteen aan als vrijwilliger, om Prim te beschermen.

In de rest van het boek wordt ze alleen vernoemt, wanneer Katniss tijdens de Hongerspelen aan haar denkt.

In de films

The Hunger Games

De film begint met Prim die een nachtmerrie heeft dat ze getrokken zal worden tijdens de boete. Ze roept heel hard Nee! Nee!, waarna Katniss bij haar komt om haar te troosten en ze zegt dat het allemaal goed zal komen.

Later daarna is het de trekking. Tot grote schrik van Katniss wordt Prim's naam getrokken. Katniss biedt zich meteen aan als vrijwilliger en neemt Prim's plaats in.

Op het einde van de film komt Katniss terug thuis omdat ze, samen met Peeta, gewonnen heeft met de Hongerspelen. Prim zit dan op de schouders van Gale, om haar zus op te wachten.


Galerij

Primrose.png
Primrose tijdens de trekking.
Wiki-inhoud is beschikbaar onder CC-BY-SA tenzij anders vermeld.