De Hongerspelen Wiki
Advertisement
Clove.jpgHet begin[]

Clove woonde in District 2 voor de 74ste Hongerspelen en trainde waarschijnlijk samen met haar districtgenoten voor de Hongerspelen.

74th jaarlijkse hongerspelen[]

Clove was een zeer gevreesde tribuut, zowel vanwege haar messenwerptechnieken als haar meedogenloosheid; ze streefde de Hongerspelen na met een sadistische persoonlijkheid, nooit van streek bij het vooruitzicht van nog een dode op haar handen. In de film waren Clove en haar districtgenoot Cato voor de tribuutparade uitgedost in een gouden harnas met Romeins thema.

Training[]

De Carrière troep bleef bij elkaar tijdens de trainingssessies en Clove was meestal een van de eersten om met haar vaardigheden te pronken, samen met haar mede-Carrières, Cato, Marvel en Glimmer. Tijdens haar privé-sessie met de Spelmakers heeft Clove waarschijnlijk haar vaardigheden als messenwerpster laten zien, en een score van 10 gekregen. Op dat moment ontwikkelen Clove en haar mede-Carrières een bijzondere haat tegen Katniss, die hen met een 11 overtreft. Deze haat wordt later in de Spelen omgezet in pogingen tot wraak, met wisselend succes.

Interview met Ceasar Flickerman[]

Tijdens haar interview werd Clove beschreven als lief, maar ook arrogant en sarcastisch. In de film was te zien hoe ze een oranje jurk droeg en beweerde dat ze iemand kon doden vanaf halverwege een grote kamer.

Cornucopia Bloedbad[]

Clove maakte de eerste moord in de Spelen tijdens het bloedbad toen ze een mes naar de jongen van 9 gooide en hem in de rug trof. Vervolgens richtte ze zich op het hoofd van Katniss, maar werd gedwarsboomd toen Katniss zich met haar rugzak afschermde. Nadat Katniss het bos was ingevlucht, keerde Clove terug naar het bloedbad bij de Cornucopia. In de film ramde ze het meisje van 7 tegen de grond. Hoewel de Carrières meestal samenwerken, kregen ze aan het begin van de 74e Hongerspelen ook gezelschap van Peeta Mellark, de mannelijke tribuut uit District 12, evenals de mannelijke tribuut uit District 3 later in de Spelen. Hij hielp hen de mijnen te reactiveren die de hoge piramide bewaakten die de voorraden van de carrières bevatte.

De Spelen[]

In de nacht van het bloedbad gingen de Carrières op jacht naar tributen en kwamen ze de vrouw uit District 8 tegen. Er wordt gesuggereerd dat ze haar gedood hebben, maar haar kanon klinkt niet, dus Peeta verliet de groep om haar af te maken. In zijn afwezigheid besloten Clove en de andere Carrières om Peeta in leven te houden in de hoop dat hij hen uiteindelijk naar Katniss zou leiden. Toen de Carrières Katniss vonden, achtervolgden ze haar, en ze klom in een boom om zich in veiligheid te brengen.

De Carrières probeerden het, maar konden niet in de boom klimmen omdat de takken onder hun gewicht braken, en in plaats daarvan sloegen ze beneden hun kamp op. Die nacht verscheen Rue in de boom onder Katniss door door de bomen heen te klimmen. Rue wees Katniss op het nest van de rupsbanders boven haar, waarna Katniss op het idee kwam om het nest op de Verzorgers te laten vallen. Ze zaagde de tak door die het nest vasthield terwijl het volkslied speelde, om ervoor te zorgen dat de jagers haar niet zouden storen en achter haar aan zouden komen, en dat de Careers het niet zouden horen. Het nest viel uit de boom en Clove werd, samen met de anderen, meerdere keren gestoken. In de film was Clove de eerste die het kamp van de Careers ontvluchtte, waardoor ze een van de snelste Careers was. Glimmer, de vrouwelijke tribuut uit District 1, kreeg genoeg steken van de tracker jackers dat ze stierf, samen met het meisje uit District 4 in het boek. Katniss sprong toen uit de boom nadat alle andere tributen waren weggerend en nam Glimmer's boog en pijlen.

Katniss en Rue vormden een alliantie en planden om de voorraden van de Carrières in de Cornucopia te vernietigen. Rue moest vuren aansteken om de Carrières de Cornucopia te laten verlaten en toen de Carrières de rook zagen, begonnen Clove, Cato, Marvel en de man uit District 3 op Rue te jagen terwijl Katniss met succes alle voorraden van de overgebleven Carrières vernietigde, waarna Cato uit woede de nek van de man uit District 3 doorsneed, omdat hij zijn werk met het plaatsen van de explosieven te goed had gedaan. Clove en Marvel kalmeerden Cato lang genoeg om hem uit te leggen dat de tribuut die hun voorraden had vernietigd dood moest zijn, dus wachtten ze tot de nacht viel. Pas toen realiseerden ze zich dat de "bommenlegger" nog in leven was, dus gingen Clove, Marvel en Cato op jacht naar Katniss.

Het feest[]

Het feest was Clove's grootste scène. Clove en Cato vormden een plan, waarbij Clove naar binnen ging voor hun rugzak van District 2 en Cato haar dekte door het gebied af te speuren naar verborgen tributen. Toen Katniss de medicijnen voor Peeta kwam halen, gooide Clove een mes naar Katniss, die haar boven het oog sneed, en haar tegen de grond tackelde, haar vastpinde. Katniss deed een poging om in haar hand te bijten, maar ze hield Katniss' hoofd vast aan haar haren. Clove vroeg haar wat er in haar tas zat en uitte haar haat jegens Katniss.

Op dat moment had Clove Katniss gemakkelijk kunnen doden, maar ze maakte twee fatale fouten die haar het leven kostten: ten eerste beschimpte ze Katniss over Rue's dood; ten tweede wilde ze, in plaats van Katniss snel te doden, van het moment genieten door te zeggen dat ze Katniss een langzame, pijnlijke dood zou geven - "Ik heb Cato beloofd dat als hij me jou liet hebben, ik het publiek een goede show zou geven."

Ze reikte in haar jas om een mes te kiezen om Katniss' gezicht open te snijden, na veel discussie besloot ze te beginnen met haar lippen, omdat ze die niet meer nodig zou hebben om "Lover Boy" te kussen. Katniss spuwde bloed in het gezicht van Clove, waardoor ze bloosde van woede.

Haar dood[]

In het boek hoort Thresh Clove over Rue's dood praten en rukt haar snel van Katniss af, en houdt haar een voet boven de grond. Thresh beschuldigt haar van het doden van Rue, wat Clove naar waarheid ontkent. Als Clove ziet dat Thresh een grote steen vasthoudt, schreeuwt ze om Cato. Thresh slaat de steen in haar slaap, waardoor haar schedel wordt gekraakt en ingedeukt. Cato rent naar haar toe, omdat hij haar heeft horen roepen, maar Clove sterft later in Cato's armen terwijl Cato Clove smeekt bij hem te blijven.

In de film: Thresh hoort Clove praten over Rue's dood en grijpt haar snel vast en klemt haar tegen de Cornucopia. Thresh beschuldigt haar van de moord op Rue, wat Clove naar waarheid ontkent. Clove schreeuwt om Cato. Hierdoor denkt Thresh echter dat Clove Rue wel heeft vermoord. Thresh slaat haar met geweld met het hoofd eerst tegen de Cornucopia. De tweede en laatste keer dat hij Clove tegen de Cornucopia slaat, breekt de klap haar schedel. Ze valt op de grond met haar ogen wijd open en haar mond een beetje open. Men kan zien hoe haar vingers zich sluiten nadat ze in elkaar is gezakt. Clove sterft niet onmiddellijk, maar kort daarna als gevolg van haar hoofdletsel.

Advertisement